درگیر لوپ کمالگرایی نشو

درگیر لوپ کمالگرایی نشو /

دسته بندی : نکته های آموزشی

تگها : موفقیت , برنامه ریزی , مقاله , نکات آموزشی , مشاوره تحصیلی , مطالعه کنکوری , منتور , شکست , کمالگری , اهمال کاری ,

نکته های آموزشی- درگیر لوپ کمالگرایی نشو

درگیر لوپ کمالگرایی نشو

تمایل به موفقیت امری طبیعی‌ست، اما تمایل غیرمنطقی برای «همیشه بی‌نقص بودن» با مشکلاتی از جمله احساس شرم همیشگی، افسردگی و استرس مداوم همراه است.

کمال گرایی با وجود استانداردهای دست‌نیافتنی یا بسیار سخت و فرساینده تعریف می‌شود. این ویژگی می‌تواند به وسواس فکری و صرف زمان زیاد برای کارهای ساده منجر شود.

نرسیدن به استانداردها، باعث احساس شرم، غم و بی‌ارزشی مداوم می‌شود. راه‌های زیادی برای بهبود کمال گرایی وجود دارد که ریشه‌یابی آن، مقایسه کارآمد، درمان اهمال‌کاری، بازنگری استانداردها، نترسیدن از شکست و دور شدن از افراد مقایسه‌کننده تنها بخشی از آن‌هاست.

 

انواع کمال گرایی چیست؟

پدیده کمال گرایی به سه دسته اصلی تقسیم می‌شود. هر سه‌ دسته با رفتارهای مشابهی همراه هستند. درحالی‌که انگیزه‌ها و نتایج فعالیت‌های آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. در ادامه، این سه دسته را بیان می‌کنیم.

 

کمال گرایی با هدایت بیرونی

افراد دارای کمال گرایی با هدایت بیرونی نیز استانداردهای بالایی برای خودشان دارند، اما استانداردهای آن‌ها دو ویژگی بسیار مهم دارد که در ادامه بیان می‌کنیم.

 

از محیط بیرونی به آن‌ها دیکته و با گذشت زمان، بخش از هویت آن‌ها شده‌ است.

مبهم و نامشخص است.

 

کمال گرایی با هدایت درونی

این مدل از کمال گرایی با انگیزه و میل شخصی برای نیاز به پیشرفت و رسیدن به اهداف مشخص می‌شود. افراد دارای کمال گرایی با هدایت درونی ، به استانداردهای خاصی پایبند هستند و از آن‌ها انگیزه می‌گیرند. درحالی‌که دیگران این استانداردها را سخت‌گیرانه و بالا در نظر می‌گیرند.

 

کمال گرایی مبتنی بر دیدگاه جامعه

جامعه به‌صورت پیش‌فرض، از این افراد انتظار بیشتری دارد تا پشتکار بالا داشته باشند و اشتباهات کمتری انجام دهند.

 

علائم کمال گرایی چیست؟

کمال گرایی به‌صورت گسترده بر روی تمام ابعاد رفتاری، شناختی و هیجانی تأثیر می‌گذارد. از افکار منفی و سرزنش‌کننده گرفته تا هیجانات شرم و غم و در نهایت رفتارهای وسواس‌گونه و توجه به جزئیات کم‌اهمیت، می‌تواند نتیجه وجود کمال گرایی باشد. در ادامه، مهم‌ترین نشانه‌های کمال گرایی را نام می‌بریم.

  • پنهان کردن مشکلات شخصی
  • سازمان‌دهی افراطی
  • جاه‌طلبی
  • اهمال کاری
  • حساسیت به اشتباهات کوچک
  • عزت‌نفس پایین
  • کنترل‌گری
  • حساسیت به انتقاد
  • تمرکز بر نتیجه

 

heartصحبت ها و راهنمایی های دکتر نامجو در ارتباط با لوپ کمالگرایی را از دست ندهیدheart

 

اهمال‌کاری

برخلاف انتظار، «اهمال‌کاری» و به‌تعویق انداختن فعالیت‌ها، از پیامدهای رایج کمال گرایی است.

افراد کمال گرا تنها درصورتی کاری را شروع می‌کنند که از انجام آن کار با بیشترین کیفیت مطمئن باشند. در نتیجه با حجم زیادی از کارهای عقب‌افتاده و نیمه‌تمام مواجه می‌شوند که از ترس شکست خوردن یا انجام نشدن آن‌ها با بیشترین کیفیت، به‌کلی از انجام‌شان صرف‌نظر می‌کنند.

 

حساسیت به اشتباهات کوچک

افراد کمال گرا از اشتباه کردن می‌ترسند. در نتیجه، مدت زمان زیادی را برای انجام کارهای ساده و مرور چند باره آن‌ها اختصاص می‌دهند تا مطمئن باشند که اشتباهی صورت نگرفته است.

در نتیجه بعد از مدتی، هر فعالیتی برای آن‌ها انرژی‌بر و پیچیده به‌نظر می‌آید.

 

برای بهترین بودن، الزاما نباید یک کمال گرا بود

حقیقتی که باید مطرح کرد، این است که برای بهترین بودن، الزاما نباید یک کمال گرا بود. شرکت های فراوانی وجود دارند که به دنبال برتر بودن هستند و البته در پی خواسته های نامعقول و نتایج کاملا رویایی نیستند. گاهی کارآفرینان چنین فکر می کنند که برای ایجاد یک فرهنگ کاری مناسب، باید هر کارمند، کار خود را هر روز کاملا بدون مشکل و به بهترین شکل ممکن انجام دهد، در حالی که برای ایجاد یک فرهنگ مناسب کاری، راه های بسیار بهتر دیگری نیز یافت می شود.

 

چرا کمال طلبی می تواند تبدیل به وزنه ای سنگین برای کسب و کار شما گردد؟

حقیقت این است که برای عده زیادی از افراد، رسیدن به کمال همچون دستیابی به یک هدف غیر ممکن است. به احتمال زیاد، همین عده در هر تلاش برای انجام کاری کاملا بدون مشکل، با شکست رو به رو می شوند.

 

به جز شکست، این افراد با مشکلات دیگری نیز دست به گریبان خواهند شد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت؛ مشکلاتی که می توانند به کسب و کارها صدمات سختی وارد آورند.